bg en

Нова карта пешеходни и велосипедни маршрути в района на Осогово

Нова карта пешеходни и велосипедни маршрути в района на Осогово
Целта на настоящата интерактивна онлайн карта е да популяризира природния туризъм в района на планината Осогово и по-специално да събере на едно място всичките ни познати пешеходни и велосипедни маршрути там. Обръщаме ви внимание, че картата се вижда най-детайлно на персонален компютър (натиснете бутончето view larger map)

Приложените GPS следи не съответстват на маркирани туристически пътеки. Съветваме ви да следвате предложените GPS следи, но все пак имайте предвид, че някои участъци от пътя може да са станали трудно проходими поради ерозия, обрастване, наводняване и др. Преди преход в планината заредете батериите на GPS устройствата си и качете актуална картна подложка. За всеки случай носете със себе си и хартиена карта на района.

Настоящият продукт е част от проекта "Устойчиво бъдеще за хората и природата в Осогово", който се осъществява от Българска Фондация Биоразнообразие и нейните партньори – германската фондация EuroNatur и Македонското екологично дружество, с подкрепата на Германската федерална фондация за околна среда DBU и Франкфуртското зоологическо дружество FZS.